41. Kläder

Jag har försökt hitta lite snygga kläder på hemsidor och så under en tid nu. Men det är inte mycket jag hittar som är i min smak. Känns som att det är svårt att hitta snygga kläder som man blir nöjd med nu för tiden.
Min garderob behöver rensas, och under sommaren ska jag se till att försöka seälja en del gamla kläder som jag inte använder.
Just nu är jag ute efter lite mer "rockiga" kläder som band t-shirts, tröjor med tryck, lite annorlunda linnen, läder och lack. Speciellt tajta lack eller läderbyxor/leggings.
Har i alla fall hittat lite snygga grejer på en sida jag upptäckte häromdagen Drop Dead clothing heter den.
Har hittat ett supersnyggt linne där, som jag ska ha! Här kommer ni till hemsidan. http://store.iheartdropdead.com/
Så om ni vet nån bra hemsida med snygga kläder, så tipsa gärna!

Vill ha! Fyller ju faktiskt år snart.

40. Om kommentarer

Sådär. Har ätit mat och sådär. Fast när jag väl åt var jag inte alls sugen. Men men...
Imorse gick jag och tänkte att jag skulle dra till gymmet senare ikväll, men jag får nog inse att jag inte orkar.
Det får bli att springa en runda sen ikväll istället, och försöka komma iväg till gymmet imorgon. Är inte pigg för fem öre. Behöver nåt uppiggande...

Till nåt helt annat. Idag var sista jobbdagen för Mattias! Så nu är han ledig fram tills slutet av augusti när han ska börja plugga! Så himla härligt. En hel sommar när vi kan umgås hur mycket vi vill. Och så fyller jag 18 snart. Kan det bli bättre?

Förresten, min statistik har gått upp betydligt det senaste. Jättekul! Börjar få lite kommentarer här och där. Vilket jag verkligen uppskattar. Men tänk på att när ni kommenterar, skriv gärna vilka ni är, så jag vet. Det räcker med att skriva er egen bloggadress eller namn, så jag kan svara tillbaka! Är så svårt när anonyma kommenterar och man inte kan skriva ett svar tillbaka. Det går bra att kommentera, även om ni inte vill prata om något som har med min blogg att göra, det är ju jul att bara prata!
Tyvärr är det ingen som följer min blogg med Bloglovin ännu, så jag har ingen aning vilka som följer min blogg. Det hade varit till hjälp nu, när jag har blivit utmanad av Hannah,(http://hannahhale.blogg.se/) att skriva sex sanningar i bloggen och utmana sex nya bloggare. Men jag får väl se ut sex bloggare att utmana. Så tack för era kommentarer och att ni läser!

39. Sjusovarn

Kom hem vid sju imorse. Med en gång gick jag in i badrummet och tog bort gårdagens smink och gick och la mig sedan. hade ju "sovit" i en bil inatt. Sovit och sovit... Jag lyckades slumra från och till i ungefäe en och en halvtimme. Så efter sju gick jag och la mig imorse. Och gick upp för en timme sedan. Är verkligen inte pigg nånstans. Men nu ska jag äta lite mat, och fräscha till mig lite. Skriver snart igen!

38. Iväg till stan

Det gick faktiskt ganska bra att springa förut. Det fläktade ganska skönt när jag sprang utmed älven. Men när jag sprang vid radhusområdet var det jäkligt varmt. Men men, gick gabska bra i alla fall.

Nu har jag precis legat nere vid älven och solat ett tag. Så nu är det dags att jag gör mig i ordning och kanske äter något, innan jag ska ta bussen in till stan för att möta upp Mattias. Ikväll blir det bio!
Jag hoppas att den tredje filmen, Eclipse, är bra. Men jag tvivlar. Det händer ju inget i den tredje boken!
Längtar mer till man får se den fjärde, för då händer det grejer minsann. Det är ju bara massa tjat i den tredje.
Jaja, ikväll får man fräscha upp minnet med de två första också. Gött att man får massa grejer på movie night också, mums.

Bloggar mer när jag kommer hem imon bitti.




37. Ut & springa

Gick nyss upp. Känner mig lika sliten och trött idag också. Behöver nog sova ut ordentligt, men jag har inte riktigt tid. Har bestämt mig för att jag ska ut och springa en kort runda nu på morgonen. NÄr det är som varmast. Ja, visst är jag smart? Men jag ska ut och springa. Skulle gjort det igår kväll också men då var jag för trött. Efteråt ska jag lägga mig nere vid älven och sola. Det behöver jag verkligen. Min bleka kropp ska bli brun innan sommaren är över. Sen ikväll blir det movie night.
Blir lite smått irriterad bara på att jag inte hittar mina mini shorts, som hade varit väldigt sköna att springa i.
Hm...

Det här lär ju vara jag om en stund. Med dubbelt så mycket flås. Hahaha...

36. Västtrafik, nej tack.

Jag är så irriterad just nu. På Västtrafik.
Imorgon kväll ska jag med Mattias på Twilight movie night, vilket antagligen kommer vara slut vid ett, halv två nån gång. Och sista bussen hem till mig går tydligen vid tjugo över tolv. Den här jäkla sommartiden!
Fattar inte varför det inte går några bussar efter den tiden på vardagarna under sommaren, när det gör det på vintern. Det är ju logiskt att det är fler som åker hem nattid efter vad de nu har gjort på sommaren än under vintern. Eller? Bara jag som tycker att hela grejen med Västtrafik är idiotiskt?
Så ja, jag kommer inte hem efter bio imorgon. Mattias ska sova i jobbilen, eftersom att han ska upp tidigt och jobba, så det är ingen idé för honom att åka hem. Mitt enda alternativ blir då att sova i jobbilen med honom. Kul. Tur att jag har sommarlov och kan åka hem på morgonen sen och fortsätta sova. För jag lär ju inte få mycket sömn i en bil. Jag kan verkligen inte sova nån annanstans utom i sängen. Har väldiga sömnproblem.

Plus att det nya systemet med busskorten för Västtrafik inte funkar alls. De gamla förstår verkligen inte systemet. Tänkte de aldrig på innan de ändrade, att det gamla systemet hade ju funkat i så många år, så varför plötsligt byta till ett så komplicerat som ingen förstår? Inte ens chaufförerna. För när de gamla frågar dem så kan de ju inte ens förklara. Så himla irriterande. Tur att man är ung och fortfarande kan åka med skolkort och fritidskort så man inte slipper bry sig om det nya systemet. Bara att visa upp kortet för kortläsaren när man går på bussen så är det klart. Så som det borde vara.

Västtarfik. Värdelöst, eller funkar det bra?



35. Ingen energi

Nu är jag hemma igen! Så himla skönt att komma hem.
Har städat nu igen. Lika jobbigt och tråkigt varje gång. Plus att det var varmt. Dagar som dessa vill jag ut och sola, jobba på min bränna. För jag har verkligen ingen bränna ännu. Är fortfarande extremt blek. Och jag har egentligen inte alls svårt för att bli solbränd och brun, utan jag har väl komplex över att gå barbent och med kortärmat. Har aldrig tyckt om det. Känner mig väldigt obekväm när jag går ute med shorts eller kjol utan strympbyxor på sommaren. Det är liksom inte jag. Inte likt mig alls. Även om jag kanske inte borde skämmas över min kropp, så gör en bit av mig fortfarande det. Jag har inte riktigt vant mig vid att visa upp mig ännu.
Men det kommer väl. Jag ska bara vänja mig först.

Idag har jag verkligen inte haft nån energi alls. Är trött jämt och ständigt och vill bara sova. Antagligen så har jag ganska lågt HB igen. Så det är väl dags att gå till ungdomsmottagningen eller nåt och ta ett blodprov. Men jag fasar för det. Om det är nåt jag verkligen hatar så är det sprutor, läkare och såna där stick-i-fingret-saker.
Okej, om ca en månad fyller jag 18 och anses vara vuxen. Men jag börjar fortfarande gråta och får världens ångest av att bara behöva tänka på att ta ett stick i fingret. Jag kan inte hjälpa det. Det är i såna situationer som jag vill vara liten igen och hålla mamma i handen.
Men vi får se om jag tar med mig nån och tar tag i saken. Har ingen lust att käka järntabletter igen. Men jag märker ju av att jag är trött jämt och inte har nån ork till något. Jag känner det på gymmet framförallt. Och det är ju där som jag vill kunna ge all energi jag har. Och se resultat efter ett tag. Jaja.
Imorgon ska jag nog ut och springa en runda i alla fall.

34. Nyvaken

Vaknade nyss. Känner mig helt död. Som vanligt då. Mamma ringde vid halv elva och sa att hantverksgubbarna som ska fixa med altanen på landet var försenade, så då var familjen också sen. De åker ner från landet idag och hämtar upp mig på vägen, så ska vi fortsätta att städa i farmors lägenhet. Något som jag verkligen inte har lust med. Satte alarmet på halv tolv. Somnade om efter att mamma hade ringt. Sen väckte alarmet mig, jag tryckte på snooze (trodde jag). Till slut vaknade jag för en stund sen igen. Vill helst av allt krypa ner under täcket igen och sova resten av dagen. Har smått huvudvärk som vanligt också. Jaja, ska strax hoppa in i duschen och börja vakna. Det är nog dags för det.

33. Harry Potter

Har nyss läst ut den sista Harry Potter-boken. Som jag tror att jag nämnde i ett tidigare inlägg så började jag ju läsa den för inte så länge sedan. Dumt att jag aldrig satte igång när jag fick boken direkt, det vill säga när den kom ut. Jag har ingen bra ursäkt till varför jag aldrig började. Men hur som helst så var den självklart väldigt bra. Och snaaart kommer sista filmen på bio! Jag ska såklart se den. Hemlis nummer ett- jag är ett gammalt Potter-nörd-fan. För er som inte visste. Ser fram emot sista filmen. Fast den ska ju bli i två delar. Attans, vill ju se hela nu.

Hemlis nummer två- Jag (och min kompis) var nördigt förtjusta i Tom Felton, killen som spelar Draco Malfoy.
Så nu vet ni det.

 

32. Hemma igen

Nu sitter jag här hemma i Kungälv igen, och har det småtråkigt. Varmt är det också. Herregud, jag har aldrig klagat över att det har varit varmt i mitt rum innan. På vintern är det svinkallt härinne.
Smaskar i mig lite godis som är över sen igår kväll.
Vill tillbaka till Mattias. Trivs så bra där. Och valparna är så keliga. Kände mig som världens kycklingmamma idag när jag och Mattias satt och passade vaplarna en stund. Jag satt inne i den lilla "bädden" med valparna, samtidigt som hundmamman Nala matade några valpar i taget. De som inte åt skulle upp i knät på mig. Alla samtidigt också. Och som de piper numera. De är nu runt tre veckor gamla. De låter precis som små bebisar.
Ska försöka ta lite bilder nån gång på dem kanske.

Imorgon ska jag följa med familjen till farmors lägenhet och städa det sista. På onsdag ska ju allt vara ute och lägenheten ska vara helt ren och fräsch för nästa som ska bo där. Det är inget lätt jobb, med tanke på hur länge det var sen det blev riktigt städat där.

31. Söndag

Idag har vi sovit länge. Och inte gjort ett skit.
Har suttit och passat de små söta valparna ett tag, har sovit lite igen och ja...ingenting.
Känner att jag har haft lite tråkiga uppdateringar de senaste dagarna, men det ska bli bättre.
Åker hem till Kungälv sen ikväll. Lite segt varje gång. Men på onsdag jobbar Mattias sin sista dag så snart är han också ledig! Snacka om att jag ser fram emot det.
Söndagar är så jäkla tråkiga. Man gör aldrig nånting och är helt seg.

30. Film

Idag har vi inte gjort så mycket. Tagit det lugnt, legat i solen och solat ett tag. Förut var jag och Mattias iväg och handlade lite godis, och köpte pizza. Vi var skithungriga båda två, och ja, pizza är ju gott när man är sådär hungrig. Jag har huvudvärk igen. Men kanske inte är så konstigt med tanke på hur lite jag har druckit idag.
Vi ska nog ta och hyra en film på datan om en stund. Har kollat ut vilken film vi ska se också.
Det är nämligen halva priset på hyrfilmer på Sf Anytime.

Lutar åt den här filmen ikväll.




29. Inte bakis!

Godmorgon.
Ja, för jag gick typ upp nu. Och jag är inte bakis la la la! Tack vare Bakis-tabletterna. Dom är faktiskt bra, för er som inte har testat dem. Jag och Mattias testade dem förra gången vi hade druckit och dagen efter kände man ingenting, bara att man var trött. Man tar bara två stycken i ett glas med vatten (4dl) innan man går och lägger sig, så återställer tabletterna allt i kroppen medans du sover. Asbra!
Kostar väl runt 80-90 spänn, så de är ju inte jättebilliga, men värt det. Jag får alltid världens baksmälla om jag så bara har druckit två Smirnoff Ice, typ.

Igår hade vi det ganska roligt. Jag var dålig på att dricka (som vanligt.) Mattias hade fixat musik med spotify därnere ur högtalarna vid uterummet och så, grannar var här, och det var kul.
Var dock väldigt trött och lite opepp, men det var kul i alla fall. Det sista satt vi och spelade ett frågespel, men jag gav upp till sist och gick upp och la mig. Då var väl klockan runt ett-halv två.

Just nu sitter Mattias i sängen med en av valparna och kelar. Nu har de växt! Och dom är sååå söta.


28. Breezer!

Är hemma hos älskling nu och försöker peppa. Dricker kall Breezer! Den var god också.
Det gör lite ont i fingret också. Pratade med mamma på vägen hit och hon skrämde upp mig med tjat om blodförgiftning och ba bla. Blev lite rädd faktiskt. Är hungrig igen, så får ta nåt att äta snart.
Godis vill jag ha också. Vill ha, vill ha, vill ha. Massa. Saker. Haha.
Pengar hade inte varit fel heller.


27. otur

För en stund sedan när jag skulle dela upp fruset bröd med kniven, så lyckades jag cutta mig rätt så ordentligt i fingret. Det roliga var att sekunden innan satt Ann bredvid och sa "Akta fingrarna!". Men näe, jag är ju så smidig. Och när det hände, smart som jag är, tittar jag på fingret och ser massa blod och svimmar. Självklart. För jag är ju så smidig, som sagt.
Trodde nästan att jag skulle behöva åka till sjukhus och sy. Mest på grund av allt blod.
Men det gick bra till slut.

Hade tänkt att lägga upp en fin liten somrig bild på "dagens outfit" nu lagom till midsommar, men jag har lite bråttom och ska med bussen om en stund så jag hinner inte. Men ska se till att ta lite bilder under dagen. Med mitt fina paket till finger.

26. Midsommarafton

Vaknade för ett tag sedan. Kom inte isäng inatt. La mig inte förrän vid halv tre och somnade väl vid halv fyra nån gång. Det hade i alla fall börjat ljusna när jag somnade. Det var svårt att komma upp i tid. Känner mig som en zombie. Svullna ögon har jag också sen igår. Och vad hände med midsommarvädret?
Jag som hade tänkt att gå med bara ben och allt. För en gångs skull. Vi får väl se hur det blir med den saken.
Har världens mensvärk också. Det blir nog en härlig midsommar. Hm, positiva klubben.
Jaja, Glad midsommar får jag väl säga då!
Jag tänker inte hoppa små grodorna i alla fall, det är en sak som är säker. Och jag tänker inte äta sill. Blä.

  

25. Sovdags

Har äntligen kollat klart sista delen av serien. Som jag trodde- sorgligt slut och jag fick gråta igen.
Usch, jag hatar när det är fullt med sorgliga händelser i filmer. Jag klarar inte av det. Det gör att jag bli deppig själv efteråt. Men nu är det verkligen dags att sova. Kommer ju vara lika död imorgon bitti.

Fy tusan vad rädd jag blev just. Min mobil låg på laddning precis bredvid mig och plötsligt började den vibrera och jag tänka "vem fan ringer nu?" men det var bara batteriet som var fulladdat. Blev skiträdd. Haha. Tecken på att det är dags att sova kanske?

24. Devil's mistress

Har suttit i en och en halvtimme och kollat första delen av en väldigt bra serie.
Devils mistress, heter den och gick på fyra igår kväll. Såg de första fem minuterna hos älskling igår men sen hade vi annat att göra så jag kunde inte fortsätta att kolla. Så nu har jag kollat ikapp. Funderar på att även se del två ikväll. Om jag orkar.
Det är precis såna här filmer och serier som jag tycker. The Devils Mistress är en serie som utspelar sig på 1600talet, och handlar om anarki och en speciell kvinna i England. Jag är väldigt svag för filmer som utspelar sig på 1600-1700-1800 talet. Har alltid fascinerats av kläder, arkitekturen och allt sånt. När jag var liten önskade jag att jag levde på 1700talet. Då var det främst på grund av alla fina kläder. Men nu när jag är äldre har jag väl blivit lite smartare än så. Trots allt var det ju inte så glamouröst på den tiden. Mycket död och lidande.
Har gråtit två gånger under första delen, och kommer säkert göra det under andra också.
Om det är någon som vet andra filmer i samma stil, kan ni gärna tipsa om dem. Sånt är bara kul.

Omslaget med två olika utseenden.

 

23. Slappar

Har tagit det hur lungt som helst hela kvällen. Har absolut inget att göra. Vilket har gjort att jag har haft ganska tråkigt. Har precis duschat och håller på att fixa en mugg te och lite mat.
Funderar på att sätta mig ute på balkongen med Harry Potter en stund. Det hade varit det ultimata den här kvällen. Har varit ensam hemma ända sedan jag kom hem förut, och det börjar bli lite tomt och ensamt nu.
Skulle vilja se en bra film, men har inte så många filmer på datan, och är knappt nån idé att börja ladda ner någon då det tar i princip flera dagar att få ner en film med det här bredbandet.
Vet i och för sig en film jag skulle vilja se. Får väl se om jag kan leta upp den...
Imorgon åker jag tillbaka till älskling igen och är där hela helgen. Blir väl till att fira lite midsommar imorgon också, men jag är inte mycket för högtider. Vill helst av allt bara leva som vanligt när det är nån högtid.
Vet inte varför, men jag har blivit mer anti-högtider under åren som gått. Värst av allt är jul.
Men det har jag ingen lust att tänka på nu. Ska lyssna på bra musik istället och njuta av mitt te.

22. Hemma

Kom hem lite efter tre.
Var på gymmet i nån timme förut. Var jätteseg, men det blev i alla fall 45 minuter på crosstrainern och lite magträning. Har haft huvudvärk hela dagen också.
Skulle gått ner till älven och solat förut men jag fastnade med mitt kontrakt som jag äntligen har fått från Metro nu. 260 spänn får jag i lön i slutet av juli. Det är i alla fall något. För mig betyder det mycket. Lär ju vara klar med skulden till Mattias väldigt snart. Hur skönt som helst.

Jag vet inte om jag inbillar mig, eller om det bara är önsketänkande, men mitt hår känns längre plötsligt.
Kanske är de där pillrena som har börjat verka, eller så hoppas jag för mycket.
Mitt hår ser alltid kortare ut på bilder, mot vad det är i verkligheten, ioch det stör mig.

Varför ser jag alltid så trött och sliten ut utan smink? Och så ser jag ut som 12 också, bara för att jag minskar ner sminket...

21. Trött!

Åh vad pigg jag är idag. Eller inte. Känns som att jag fortfarande sover eller nåt.
Tog lika lång tid som vanligt för mig att somna om när Mattias hade åkt till jobbet. Sen när jag väl somnade kände jag mig helt död när jag vaknade. Äter frukost just nu. SKa snart gå till bussen för att åka till gymmet och träna idag igen. Sen ska jag hem till Kungälv. Vill komma hem innan köerna. Lär ju vara extrema köer idag dagen innan midsommar. Vi har inga planer för helgen, men det är faktiskt ganska skönt. Jag kommer ju inte vara nåt vidare roligt sällskap den här helgen heller. Ibland hatar jag att vara tjej, verkligen.

Hoppas på att få min lön från mamma typ imorgon, eller på fredag? På onsdag får jag mitt studiebidrag i alla fall.
Jag har en hundralapp att leva på tills dess. Det ska väl gå?

20. Hos älskling

Är hemma hos älskling nu.
Det gick ganska bra på mötet med min socialsekreterare. Hon hade väl både negativt och positivt att berätta, på ett sätt. Tog ett tag att vara där. Längre än jag hade tänkt.
Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen.
Uppdaterar mer när jag har nåt att skriva.

19. God morgon

Sitter här och dricker te nu. Har precis ätit frukost.
Har vaknat extremt många gånger inatt. Vid halv sex kunde jag inte somna om, låg och var jättehungrig.
Sen vaknade jag vid halv tolv, och kände mig helt mörbultad. Mådde konstigt men lite av det har nog försvunnit nu. Ska snart in i duschen och göra mig i ordning innan jag åker.
Idag ska jag träffa min nya socialsekreterare för första gången. Hon verkar bra i alla fall.
Sen ska jag hem till älskling. Sover hos honom ikväll också. Mys! Snart får han ledigt för resten av sommaren också, gud vad skönt det ska bli att vara lediga samtidigt och lika länge.
Har inget mer att skriva för stunden.

18. Nyfärgat hår

Sitter här med nyfärgat hår nu. Älskar att det alltid känns så himla tjockt och glansigt när det är nyfärgat.
Precis som det var för ungefär ett och ett halvt år sedan, då jag började färga mitt hår. Men jag får skylla mig själv, antar jag. Det ska svida att vara snygg. Eller?
Det var verkligen inget fel med Cameleos blåsvarta färg. Den var precis lika bra som andra märken. Behövde bara sitta i en kvart. Skönt för de som vill ha det smidigt och billigt.
Mina toppar mår kanske inte direkt bättre efter färgningen även om vi lät bli att få nån färg i topparna.
Smällar man får ta antar jag? Borde nog köra en kur med olivolja snart igen.

17. Färgning av hår

Usch, jag är dödstrött efter att ha städat och sedan tränat. Var precis nere på Willys och köpte hårfärg, så jag kan färga utväxten. Köpte blåsvart färg igen , men nu med märket Cameleo.
Mattias färgade sitt hår med det förra veckan och sa att den var helt okej, så jag kör på samma sak.
Tror jag använde Cameleos blekning nån gång förra sommaren, och enligt Mattias var den urdålig men jag tyckte inte att den var så mycket sämre än Moods blekning.
30spänn kostar en förpackning med färgning från Cameleo. Skönt med billig hårfärg.
Har kollat på lite andra färger med Cameleo. Tycker att deras hårfärger ser så snygga ut.
Är särskilt sugen på den som de kallar för Chestnut. Och Dark mahogny.
Men de som känner mig kan vara lugna, jag tänker inte göra nåt förhastat på impuls nu. Jag har lärt mig av mina misstag. Har ju haft svart som "vilofärg" sen i oktober och planerar att ha det fram tills hösten, när jag har tänkt bleka det igen. Hoppas bara att det räcker, så jag kan bleka det. Och att mitt hår inte trillar av...
Är jättesugen på massa andra hårfärger, men jag måste hålla mig. Har jag klarat mig så här långt så kan jag lika gärna klara mig ett tag till.

Chestnut.                                                                         Dark mahogny
 

16. Städa städa

Åh vad roligt. Jag segar mig för mycket så jag nyss missade bussen jag skulle tagit. Får ta den som går halv istället. Ska upp till farmors lägenhet med min syster igen och städa. Snart måste allt vara ute därifrån och det börjar bli bråttom.
Önskar att jag hade en egen lägenhet. Och var rik. Det hade vart nåt.

Ska träna sen i eftermiddag också.
Har på mig leggings idag som jag köpte för typ ett år sen men aldrig använt. Fattar inte varför. De är ju skitsnygga? Jaja.
Ikväll ska jag färga min utväxt woho. Back in black.

15. Dags att sova

Äntligen dags att sova.
Sitter och försöker andas normalt? Känner mig helt konstig ibland och kan inte andas. Får liksom inte luft. Fattar inte vad det är för fel på mig.
Har haft migränhuvudvärk ända sedan jag satt ute på balkongen, och värktabletten hjälper inte heller.
Mår illa och har halsbränna igen. Kanske är kroppens sätt att säga till mig att jag borde sova, eller nåt.

Satt och kollade lite på Ikeas hemsida förut. Anders, Anns son ska flytta till en egen lägenhet. Så jag hoppas att Ann kan flytta in lite grejer från mitt rum som är hennes till hans rum, och kanske köpa nåt soffbord eller nån billig garderob så jag kan få lite mer plats och utrymme här inne. Jag kan ju alltid hoppas, och drömma.

Billigt soffbord från Ikea, som jag tyckte var fint. Endast 199kr.


En fin spegelbyrå. Precis en sån jag alltid har velat ha. Men som sagt, drömma går ju... Kostar 2 295kr på Ikea. Önskar att jag vore rik...

14. Metaltown + Pier Pressure

Tänkte skriva en liten sammanfattning av helgen.

Fredagen inleddes med Metaltown! Jag och Mattias var där vid två ungefär. Drog runt, träffade folk, åt mat, kollade på kläder och grejer, och självklart tittade vi på banden som spelade!
Vi upptäckte att min kamera tyvärr är helt värdelös på konserter, så ja, därför är bilderna inget att hurra för.
Det första bandet vi såg var Sonic Syndicate.

De gav som vanligt allt på scen och uppmanade till moshpit.


Efter att ha tagit det lugnt några timmar var det dags för 69 eyes. Gud vad jag har längtat efter att få se dom. Såg tyvärr bara tre låtar, efetrsom att Rammstein spelade samtidigt och de ville man ju inte missa.

69 eyes var riktigt bra. Hade verkligen velat ha en bra bild på Jussi, men nää...


Till slut var det dags för Rammstein! Jösses, de var grymma!

Showen var helt underbar. Jag ville både se och höra mer när det var slut. Kändes helt tomt efteråt.


Så var första dagen avklarad!
Dags för dag två.

Den inledde vi med att se Dream Evil. Jag var så sjukt jäkla opepp och mådde inte bra alls just då, så det var inte länge jag orkade kolla.

Hur som helst så var de också väldigt bra på scen. Lät lika bra som i studion!


Efter det hade vi en liten paus då vi fick tid att äta innan det var dags för att se Hellyeah.

De hade energi på scen. Men tyvärr måste jag medge att man blev ganska trött i huvudet av att höra dem, så vi tittade bara en stund.


Efter Hellyeah var det tid för att se Bullet For My Valentine!

De var så bra, och det pirrade i hela kroppen. Ville stått längre fram, men var för trött.


Vi dissade In Flames och åkte hem sen och peppade för Pier Pressure istället.
Dags för dag tre.

Första vi såg var Dead by april.

Snacka om att den nya sångaren var mycket bättre. Nu lät de riktigt bra på scen!


En bild på mig, hehe. Älskling hade hand om min kamera hela tiden. Jag som skulle bli bättre på att ta bilder...



Efter Dead by april hade vi en ganska lång paus. Åt och slappade vid Rockstartältet i de där sköna nya saccosäckarna, eller vad de kallas. Sen såg vi The sounds.

Riktigt bra musik som man blev glad av. Maja var lika rolig som vanligt, med en cigg i munnen och en ölflaska i den andra.


Sen såg vi 30 seconds to mars.

Jag fattade först inte att det var Jared Leto som stod på scen i rosa tuppkam. Måste säga att jag gillade hans förra frisyr bättre, men en förändring var det allt! Rolig var han också, och skulle ta upp massa folk på scen. Så avundsjuk... Men jag tyckte faktiskt att han lät oubliken sjunga lite för mycket, hade velat höra mer av hans röst.


Och till sist var det äntligen dags för Paramore!

Hayley var lika galen på scen som jag tidigare hört av andra som sett Paramore. Hon hade sån energi, och det var så bra! Blev så sjukt avundsjuk på tjejen som fick komma upp på scen och sjunga med henne. Det hade vart nåt.



Avslutar med en pussbild på oss. Jag är så lycklig som har dig, Mattias.♥


Såhär såg min helg ut, mer eller mindre. En riktigt bra helg, som sagt. Längtar redan tills nästa Metaltown! Och gärna Pier Pressure nästa år igen.

13. Färga ögonfransarna?

Kom hem för ett tag sedan. Hade alldeles för mycket kläder på mig på vägen hem. Pinsamt.
Satt ute en stund på balkongen och försökte sola men det var alldeles för varm så jag gick in igen.
Funderar på att gå ut och lägga mig i gräset eller nere vid älven men det är tråkigt att sola själv ju.

Har tänkt att färga ögonfransarna svarta nu under sommaren. Skönt att slippa mascara när man ska bada och sånt. Jag som ska försöka vänja mig av med sminket också. Jag trivs verkligen inte utan smink, men jag ska ändå försöka. Om andra kan så kan väl jag. Frågan är bara vilket märke man ska köpa och sånt.
Nån som har tips när det gäller sånt?


12. Dagen efter

Den här helgen har varit helt galen och full med musik!
Vaknade för en stund sen och känner mig helt död. Tre dagar av konstant musik i öronen, hoppande och skrikande. Självklart har magen plågat mig, men tack vare mina mediciner överlever jag.
Jag undrar hur mycket pengar jag har bränt på mat i helgen. Så dyr som maten är inne på festivalområdet. Seriöst, 60 spänn för en jäkla hamburgare! Dock en 150grammare, men vafan, jag får ju knappt ner halva. En 90grammare räcker bra för mig, gärna för hälften av priset också.
Sitter just nu hemma hos Mattias. Vi drog från Frihamnen ganska tidigt igår ändå. Typ kvart i tio eller nåt.
Jaja, jag måste äta nåt. Skriver mer när jag kommer hem sen och förmodligen har piggnat till.

11. West coast riot

Det blev inte så mycket tittande ikväll.
Satt typ under bron med lite folk, men såg inte ett skit och ljudet var inget att hurra för.
Plus att det var svinkallt, så vi drog hem igen efter typ en timme. Men skönt att komma hem lite tidigt också.
Sova ut kan man göra imorgon också. Inget band jag vill se förrens halv sex imorgon.

Får se till att vara riktigt taggad imorgon. Men nu ska vi typ sova, eller snart, haha.

10. Nu är det äntligen över.

Nu är det äntligen över. Begravingen är genomförd och jag vill inte tänka på det mer.
Den var hemsk på alla sätt. Kunde inte gråta först, störde mig på allt tjat om Gud och Herren är stor och bla bla, önskade mig bort från jordens yta och så vidare...
men framme vid kistan brast det. Då började jag plötsligt storgråta. Men som jag redan hade räknat ut var det inte för personen som låg i kistan, utan allt annat.
Varför ska präster alltid prata om saker som inte hör till begravningen och personen som begravningen är för?

Det var inte mycket som släktingarna sa till mig, som väntat. Men till slut fick jag pratat med min kusin i alla fall. Vi pratade om vad vi hade för planer inför sommaren och så. Berättade att jag och Mattias ville till Skara Sommarland igen och dit ville hon följa med. Kul att hon nästan bor och har bott vid Skara Sommarland i flera år men aldrig har varit där!

Det kom fram massa tanter på begravningen också. "Jag träffade dig när du var en liten bebis och bla bla ..."
jaha, jag bryr mig så mycket. Inte. Jag skräms nästan av gamla tanter. Såna som alltid är skeva i ansiktet och luktar illa och som börjar prata om saker som man verkligen inte har en aning om. En av dom började prata om att hon tagit samma spårvagn som jag dit. Eeh, och vad vill du att jag ska säga om det?

Min morbror pratade lite med mig. Frågade om jag skulle på Metaltown i helgen. "Höhö blir det Rammstein då eller?" Haha han ska alltid prata om Rammstein när man ses. Jag är förvånad över att våran musiksmak är ganska lik.

Jag och Mattias skulle ju kollat några band från bron idag. Biljetter har vi ju inte. West coast är inte min grej riktigt. Men bron är ju avstängd så vi får se vad det blir. Han är på väg hit nu i alla fall. Åker nog in till stan i alla fall. Känner mig lagom pigg nu, men men.

9.

Jag har fått lika dålig sömn inatt som alla andra nätter denna veckan. Vad är det med mig!?
Varför kan jag aldrig bara sova? I hela mitt liv har jag haft sömnbesvär och shit, och det har väl inte direkt blivit bättre med åren. Sova själv är inte min grej alltså.

Sitter och slänger i mig en tallrik med flingor och mjölk nu, och var nyss väldigt nära på att välta den. Hade ju varit snyggt nu på morgonen när man har lite halvbråttom. Men tugga snabbare då!

Jag är inte så pepp på denna dagen. Men jag måste ta mig igenom den...

8. Begravningen imorgon...

Har suttit hela kvällen nu och sytt nytt löshår. Hittade en bit trens kvar av mitt svarta löshår som jag köpte för snart två år sedan. Använder i princip aldrig löshåret längre eftersom att det är slitet och äckligt. Plus att det sitter så fult. Men nu har jag sytt nytt, i korta bitar istället så nu får vi väl se om jag orkar ha det oftare på det här sättet istället. Återstår att se.

Jag fick höra så jäkla mycket förmaningar och skit idag. Om hur jag inte ska se ut, hur jag inte ska sminka mig, och vad jag inte ska ha på mig imorgon. Mina föräldrar skäms över hur jag ser ut. I alla fall pappa. Det gör ont, men det är sanningen. Därför ska jag inte se ut så och så inför alla okända gubbar och tanter imorgon som jag verkligen inte kommer vilja ta i hand och niga hit och dit inför. Jag vill se ut som jag vill. Jag skiter fullständigt i vad de gamla tycker. Ja, det är en begravning, jag kommer inte gå i grälla färger och se ut som en idiot om ni tror det. Men jag vill ändå kunna vara mig själv.

Mamma har tjatat om mitt smink, och den och den tröjan får du inte ha över klänningen. Fattar inte hur hon orkar bry sig så mycket.

Imorgon kommer bli en helvetisk dag, det vet jag. Den kommer ta mycket av min energi. För energi är inte mycket jag har av nu för tiden.
Jag kommer gråta i kyrkan. Men inte för personen som är död. Utan för att jag hatar hur allt är, och har blivit, att jag är det svarta fåret i familjen, och hela släkten. Att jag inte har ett normalt liv som alla andra i min ålder.
Jag har inget hem. Jag känner mig inte hemma nånstans. Det känns inte heller som att jag har en riktig familj.
En dag ska jag ha mitt eget hem, som jag verkligen ska kunna kalla för mitt hem.

7. I'm sorry, but I'll never come home again

Denna dagen har gått fel på så många sätt.
Det började imorse med att bussen körde förbi mig vid motet. Chauffören såg mig, det stod fler än jag där, plus att jag började vifta med armarna när jag märkte att han inte skulle stanna. Det var inte första gången chaufförerna gör såhär. Jag blev så jävla arg. Gick hem och skulle ringa Västtrafik, men hamnade på plats 7 i kön och la på. Jag har på senare tid märkt att när jag blir riktigt jävla arg, då börjar jag gråta. Fan, varför är jag en sån mes?

Mötte upp min syster på Frölunda torg, gjorde lite ärenden och vandrade sedan bort till gymmet. Hade ingen energi idag och inget var bra kände jag. Var smått stressad över att vi skulle hinna med så mycket innan jag skulle möta älskling i stan vid fyra. Vi var inne i stan lite efter fyra i alla fall och jag mötte upp älskling, så vi kunde hömta ut våra festivalband inför helgen. Det är åtminstonde nåt som är positivt i alla fall och det är att jag känner mig jäkligt taggad på både Metaltown och Pier Pressure i helgen. Får till och med fjärilar i magen när jag åker förbi frihamnen och ser att scenerna är färdiga! Blir till och med nervös av det, haha.

Jaja, sen åkte jag och syster upp till mammas och pappas jobb för att jobba idag igen. Det gick väl bra tills vi skulle sätta oss ner för att äta lite innan vi skulle åka. Bara för att jag för en gångs skull sa var jag tyckte, så fick pappa ett utbrott, som vanligt när man säger vad man tycker när han är i närheten. Mamma tyckte självklart att jag missuppfattade hela grejen, men jag vet. Det är inte direkt första gången han får ett sånt utbrott.
Så ja, det slutade med att jag stängde in mig på toaletten och bröt ihop för en stund.
Efter de här tre dagarna känner jag att jag har fått min dos för en bra bit framöver av mina föräldrar. Det hjälper ju inte direkt att det är begravning imorgon heller.
Men jag har i alla fall ursäkter till att inte behöva träffa dom fram tills nästa vecka i alla fall.

Det är ett som är säkert. Jag har börjat inse det nu. Jag kommer nog aldrig kunna flytta hem igen. Som efter att vi var i Danmark och var på väg hem, jag orkade inte vara med dem mer. Jag hade fått min dos av dom.
Hur skulle jag då klara av att bo med dom igen? Få ta emot all skit igen varje dag, nej tack.

Slänger upp en bild från igår också.


6. Blåa nyanser

Jag är dödstrött. Kom hem efter halv nio. Har städat som tusan hela dagen, så nu är jag helt slut. Jösses vad smutsigt det kan bli i en lägenhet. Var ju inte riktigt städat där på ca 20 år, eller som mamma sa, sen pappa flyttade hemifrån. Snacka om att det var smutsigt. Vi skrubbade som tusan och ändå känns det inte som det var nån skillnad när vi gick därifrån heller. Men jaja, en bit på väg i alla fall. Får tänka på pengarna vi får för att vi gör det.

Imorse testade jag lite nya ögonskuggor. Blev ganska nöjd med resultatet. Tyvärr ville inte kameran samarbeta, men visar i alla fall.


Jag använde mig av dessa tre ögonskuggor. Började med att placera den mörkaste längst ner som ett streck och arbetade uppåt med ljusare blåa nyanser.



Så här såg det ut när det var klart. Kameran är inte rättvis och visar inte riktigt det fina resultatet, men hann inte lägga ner mer tid på det imorse när jag hade bråttom iväg.




Nu ska jag väl ägna mig åt att läsa och dricka te resten av kvällen, som de flesta andra kvällar.
Saknar Mattias som en tok också.♥

Imorgon ska jag göra lite ärenden med min syster, sen ska vi träna igen. Och efter det jobba! Härlig start på sommarlovet med massa jobb, men pengar pengar!

5. Mardrömmar

Hela morgonen har jag haft mardrömmar från och till. För en timme sedan hade jag en riktigt äcklig, sjuk och ja...jag vet inte men det var en jobbig mardröm. När jag vaknade låg jag och skakade. Men mardrömmarna handlade inte om det gamla vanliga. Tur det. Men det var ändå obehagligt. Självklart spelar grannarna ovanför hög musik tidigt på morgonen också. Varje dag är jag nära på att gå upp dit och säga ett sanningens ord, men sen tänker jag efter och kommer fram till att jag antagligen bara skulle skämma ut mig.
Illamående har jag också. Har suttit och läst Harry Potter en stund och nu måste jag slita mig. GFastnar ju direkt i den jäkla boken. JA, jag håller på att läsa sista boken! Har haft den sen den kom ut men av nån anledning började jag aldrig läsa den. Skulle läst om den sjätte för att fräscha upp minnet men det blev aldrig av. Och ja, sen har boken legat hemma hos mina föräldrar i evigheter och samlat damm. Det var för några helger sen när vi skulle till Danmark som jag hittade den där hemma, och tog med den som resbok. Och nu är jag fast.

Idag ska jag tillbaka till mammas och pappas jobb med min syster. Vi ska upp till farmors lägenhet och börja städa. Begravningen är på torsdag. Jag vet att jag låter hemsk när jag säger det, men jag vill inte. Jag är numera svarta fåret i släkten, och det gör ont. För alla har vänt mig ryggen.

Nej nu ska jag in i duschen. Och svälja de äckliga Hårkontroll-pillerna, usch...

4. Kläder

Satt nyss och kollade runt på kläder. Märkte att Gina Tricot har fått in lite småsnygga saker sådär. Blä. Önskar att jag var rik så att jag kunde shoppa loss. Det var evigheter sedan. Typ förra sommaren. Illa.
Vi tjejer behöver ju shoppa loss ibland. Fattar inte hur jag överlever.
En ny garderob full med kläder hade verkligen inte varit fel. Men jag jobbar och jobbar, så snart är min skuld till pojkvännen betald. Då kan jag börja spara pengar till mig själv.

T-shirt 99kr,  
Jacka 299 kr


3. Jobb+träning

Idag har jag gjort en massa bra saker. Var uppe på mammas och pappas jobb i flera timmar och jobbade. Kommer nog bli en del pengar i slutet av månaden, lovely.
Efter det var jag och tränade på Sportlife med min syster. Som vanligt kände jag mig inte särskilt pigg men jag piggnade till när jag väl satte igång. Tog i som tusan i slutet så nu känner jag att jag har varit duktig idag. Älskar den känslan. Men däremot har jag dåligt samvete för att jag har spenderat lite pengar idag, för en gångs skull. Det är inte mycket som jag har unnat mig den senaste tiden, till viss del på grund av att jag håller på att spara pengar som jag måste betala tillbaka till Mattias.

Köpte Hårkontroll-piller. Piller för två månader, så efter den tiden hoppas jag på lite resultat. Tycker inte att mitt hår växer alls nu för tiden. Köpte även en stor palett med ögonskuggor på HM för 70spänn och lite penslar. Känner mig så peppad att testa nya sminkningar och så.

Tyvärr var tabletterna väldigt äckliga att försöka svälja. De både luktar och smakar hundmat. Inte för att jag har smakat hundmat men ändå...


2. Frukost

Är lite smått stressad just nu. Sitter och slänger i mig lite flingor med mjölk, ska med bussen om en stund.
Ska upp till mammas och pappas jobb med min lillasyster och hjälpa till. Money, money.
Sen ska vi träna. Har fått pengar idag också så jag kan köpa det där sommarkortet.

Jag kunde inte somna inatt. Grannarna ovanför hade på hög musik, pratade jättehögt och det dunsade i golvet hela tiden. Plus att de fortfarande håller på att reparera bron här utanför, så att det hörs ganska mycket på nätterna. Jag hatar att bo precis bredvid motorvägen. Jag har alltid svårt att sova och stör mig på småsaker.

Jag hade en konstig dröm inatt också. Det var massa folk, nån tävling, vi skulle kasta små bollar nerifrån en fotbollsplan upp och in i ett hål långt upp. Som vanligt var jag sämst av alla och kastade bara några meter fram så bollen inte ens kom upp i luften. Sen när tävlingen var slut kom min gamla musiklärare från nian fram till mig och tyckte synd om mig och såg glad ut. Han sa att jag skulle vara med i Idol, och att han hade hittat den perfekta låten för mig men han visste inte om jag skulle tycka om den. Haha, jag vaknade innan jag hann höra vilken låt det var.

1. NY BLOGG

Då har jag startat en ny blogg då.
Inget lösenord den här gången, så nu får vi se hur det går. Har tänkt skriva om lite allt möjligt här. Tyvärr tänker jag inte vara lika privat här som på min andra blogg,av vissa orsaker.
Men jag ska försöka att uppdatera ofta, och framförallt med fler bilder.

Designen har jag fått hjälp med av min kompis Hannah. Läs gärna hennes blogg! hannahhale.blogg.se

Nu ska jag läsa en stund, sen blir det att sova antagligen. Även om jag har sommarlov nu, så ska jag upp i tid imorgon.

Godnatt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0